keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Polkupyörän kuljetus lähijunassa helpottumassa

HKL ja Helsingin joukkoliikennelautakunta esittivät syyskuussa, että polkupyöriä saisi kuljettaa junassa myös ruuhka-aikaan ja että "rangaistusmaksua" pyörän kuljettamisesta tulee alentaa. Nykyisellään pyörästä pitää pulittaa 3,80 euroa oman matkan lisäksi. Ruuhka-aikaan klo 7-9 ja 15-18 polkupyörän kuljettaminen lähijunissa on kielletty.

Sain juuri vastauksia ehdotuksen etenemisestä.

Asiaa on käsitelty alustavasti YTV:ssä eilen. Seuraavaksi asia etenee tariffiryhmään, sieltä liikenteen tulosyksikön johtoryhmään ja vielä YTV:n hallituksen päätettäväksi. Tämä tapahtuu oletettavasti marras- tai joulukuussa.

Jotain helpotuksia pyörän kuljettamisen ehtoihin lienee luvassa. Uuden kaluston hankinnassa YTV ja VR ovat ottamassa huomioon tarpeet polkupyörien kuljetukseen. Käytännössä se tarkoittanee hiukan väljempiä eteisiä.

Esko Lius

2 kommenttia :

 1. Martti Tulenheimo kirjoitti...

  Tämäpä mainio uutinen. Toivon edelleenkin, että tulevaisuudessa YTV edellyttää VR:ää kalustoa uusiessaan hankkimaan myös pyöränkuljetusvaunuja. Niitä voi ihailla vaikka tästä linkistä. Pyörää ei tunnetusti tarvitse keksiä uudelleen – riittää, että joku on jo keksinyt sen. Muiden on vain omaksuttava sen käyttö!

 2. Anonyymi kirjoitti...

  Mä tein viime valtuuston kokouksessa aloitteen pyörien kuljettamisesta ratikoissa ja busseissa - kun aloitteeni fillaritelineiden rakentamiseksi niihin tyrmättiin:

  Metrovaunuissa voi kuljettaa myös polkupyörää. Vastaavasti myös kaupungin busseissa ja raitiovaunuissa pitäisi olla tilaa myös polkupyörien kuljettamiseen ainakin ruuhka-aikojen ulkopuolella.

  Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme että raitiovaunuissa ja busseissa mahdollistettaisiin polkupyörien kuljettaminen.

  - Kimmo